Paarden -2889742

Paardencoaching

Paarden zijn erg goed in het spiegelen van emoties. Ze voelen energie feilloos aan en scannen continu de lichaamshouding van een ander. Bij paardencoaching worden mensen gecoacht door een paardencoach. Deze coachingsvorm is gestoeld op ervaringsgericht leren. Er wordt gebruik gemaakt van paardenspiegeling: het paard maakt je bewust van je eigen gedrag zodat je in contact komt met je ‘eigen ik’.

Hoe werkt dat dan?

Je voert verschillende activiteiten uit samen met een paard of in aanwezigheid van een paard. Denk hierbij aan het lopen met het paard aan een lijn, contact maken met het paard of samen iets ondernemen. Zo krijg je inzichten in hoe jij dingen aanpakt, hoe je je daarbij voelt, hoe je reageert wanneer iets wel of juist niet lukt en hoe je een relatie opbouwt. Deze activiteiten staan voor vergelijkbare situaties in het dagelijks leven. De paardencoach en het paard helpen jou om vervolgens stappen te zetten in je persoonlijke ontwikkeling: wat wil je veranderen en hoe kun je dat bewerkstelligen?

Waarom paarden?

Een paard geeft zuivere feedback. Hij reageert op hoe jij je voelt, op hoe jij je gedraagt. Ben je gespannen of zit je in een lekkere flow? Ben je bang of voel je je veilig? Een paard hou je niet voor de gek. Hij voelt alles aan. Ook als je tegenstrijdig handelt. Tegenstrijdig handelen zorgt vaak voor veel innerlijke stress. Paarden maken je hiervan bewust. Zo ben je snel bij de kern en kun je het aanpakken.

Zelfverzekerd

Hierboven worden een aantal belangrijke vaardigheden beschreven. Door het eigen maken van deze vaardigheden, voel je je sterker en zelfverzekerder. Je leert jezelf beter herkennen, maar ook beter communiceren met anderen.

GratefulCoaching en paardencoaching

Als onderdeel van onze ambulante begeleiding bieden wij paardencoaching aan. Onze ambulant begeleider heeft, naast een relevante, pedagogische opleiding en SKJ-registratie, ook de opleidingen tot ruitercoach en cognitief coach met paarden succesvol afgrond. Op basis van de samen opgestelde doelen en jouw situatie wordt bepaald of paardencoaching interessant kan zijn.

Meer informatie nodig?