Rouw- en verliesbegeleiding

Iedereen krijgt in zijn leven met verlies en rouw te maken: een dierbare overlijdt, je wordt geconfronteerd met ziekte, je huwelijk eindigt in een scheiding of het bedrijf waar je al zolang voor werkt, gaat failliet. Omgaan met verlies kan heel ingrijpend, zelfs traumatisch zijn en gepaard gaan met gevoelens van boosheid, verdriet, schuld, maar ook onzekerheid want: hoe nu verder? Heb je het wel goed gedaan en is het wel normaal wat je voelt?

Opgave

Iemand die een verlies heeft geleden, staat voor de moeilijke opgave om enerzijds te voelen en onder ogen te zien dat het écht heeft plaatsgevonden en anderzijds te ervaren dat – hoezeer alles ook veranderd is – het leven verder gaat. Dat betekent aandacht en ruimte voor wat er gebeurd is, maar tegelijkertijd ook manieren vinden om door te kunnen gaan.

Veerkracht

Rouw is een gezonde reactie op het verliezen van diegene of datgene waar je zo aan gehecht was. Het vraagt tijd, energie en veerkracht en vaak ook begrip over hoe het proces kan verlopen, om jezelf beter te begrijpen. Goede ondersteuning kan hierbij helpen. Praten over je verdriet, het delen met iemand die je werkelijk begrijpt en handvatten krijgen om beter met het verlies om te leren gaan.

GratefulCoaching

Voor ondersteuning bij rouw en verlies, kun je bij GratefulCoaching terecht. Onze rouw- en verliesbegeleider is naast ervaringsdeskundige, gecertificeerd in rouwzorg. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Rouw- en verliesbegeleiding​ aanvragen?