Paardencoaching

Veel kinderen en jongeren lopen rond met onverwerkte emoties, grote spanningen of zijn hartstikke onzeker. Erover praten is lastig. Als je zelf eigenlijk al niet zo goed weet hoe je je voelt, hoe moet je het dan aan een ander uitleggen? Dat is de reden waarom paardencoaching zo goed werkt. Bij een paard hoef je niet te praten. Het is voldoende om samen te zijn.

Geen oordeel

Ben ik wel leuk genoeg? Wat past bij mij en wat vind ik nu echt leuk? Voor volwassenen zijn dit soms al lastige vragen, laat staan voor jou. Je bent druk met het veroveren van een plekje op de wereld en tegelijkertijd bang om beoordeeld te worden. Daar ligt de kracht van het paard. Een paard ziet al die dingen niet en oordeelt ook niet. Het paard voelt alleen wat jij op dat moment voelt. Het paard houdt een spiegel voor en geeft de ruimte om eerlijk en jezelf te zijn.

Sociale vaardigheden en emotionele ontwikkeling

Tijdens de paardencoaching leer je onder andere hoe je contact en verbinding kan maken. Je leert duidelijk communiceren, verbaal en non-verbaal. Daarnaast leer je samen te werken, grenzen aan te geven, maar ook andermans grenzen te herkennen. Het draagt bij aan je emotionele ontwikkeling. Door middel van paardenbegeleiding leer je omgaan met emoties en wat te doen als die uit balans zijn.

Zelfverzekerd

Hierboven worden een aantal belangrijke vaardigheden beschreven. Door het eigen maken van deze vaardigheden, voel je je sterker en zelfverzekerder. Je leert jezelf beter herkennen, maar ook beter communiceren met anderen.

GratefulCoaching en paardencoaching

Als onderdeel van onze ambulante begeleiding voor kinderen en jongeren bieden wij paardencoaching aan. Onze ambulant begeleider heeft, naast een relevante, pedagogische opleiding en SKJ-registratie, ook de opleidingen tot ruitercoach en cognitief coach met paarden succesvol afgrond. Op basis van de samen opgestelde doelen en jouw situatie wordt bepaald of paardencoaching interessant kan zijn.

Meer informatie nodig?